Hogyan válasszunk iskolatáskát

Szakértői tanácsok: iskolatáska vásárlás

28 év és 50 000 megjavított táska tapasztalatával szeretnék néhány tanácsot adni iskolatáska vásárlás esetére, főleg olyan szülőknek, akiknek első gyermeke kezdi az iskolát:

 • Mindenképpen olyan helyen vásárolják, ahova reklamáció esetén visszavihetik. Miért mondom ezt? Mert fogyasztói társadalomban élünk. Ma szinte mindent úgy gyártanak, hogy eladni-eldobni, eladni-eldobni. Szeptemberben, iskolakezdés után jönnek a panaszok. Én mindenkinek azt javasolom, hogy vigye vissza az árut a vásárlás helyére. Ez viszont a legtöbb esetben nem ilyen egyszerű! Több üzlet például az iskolatáskaszezon után már nem foglalkozik táskákkal, de nem egyszer előfordult már olyan is, hogy a bolt, ahonnan vásároltak, szeptemberre megszűnt. Ha van hová visszavinni, akkor már csak az a kérdés, hogy kielégítően foglalkoznak-e a problémánkkal… (pl. Ki cserél cipzárt egy papírboltban, vagy multi áruházban..?)
 • Őrizzük meg a számlát vagy a garancialevelet! (Bár a legtöbb forgalmazó csak 6 hónap garanciát vállal, azt is csak a rejtett gyártási hibára. Hogy mi a rejtett gyártási hiba? Az amit a vevő még sosem tudott bizonyítani, és nem is fog tudni…)
 • Mi az Arndt Táska Shopnál a termékeinkre nem csak rejtett gyártási hiba esetében vállalunk garanciát, hanem a használat során keletkező javítható hibákat is évekig ingyen javítjuk.
 • Figyeljünk a legérzékenyebb alkatrészekre: A táska csatját könnyen lehessen cserélni. Néhány márkás táska csatja bele van olvasztva az anyagba, ezzel lehetetlenné téve a kicserélését, megjavítását. Sokszor a cipzár is nehezen, vagy semmilyen módon nem javítható, főleg a szögletes kialakítású táskáknál. (Hozzáteszem, hogy ez nem véletlen. A haszon és a GDP nem nő attól, ha a termék hosszú életű és a vásárló elégedett. Épp ellenkezőleg…) Ezért érdemes olyan helyen vásárolni, ahol értenek a táskákhoz, tudják az eladók, hogy mire kell odafigyelni.
 • Általában minél régebbi típusú egy táska, annál strapabíróbb, stabilabb a konstrukciója.
 • Nagy gond, ha túl kicsi a táska. Legalább 19 liter belméretű iskolatáskát javasolunk, mert az ennél kisebben nem fér el az iskolaszer – nem beszélve egy mappáról!
 • Alsósoknak célszerű merevített táskát választani, mert az stabilan megáll a padlón illetve könnyű bele pakolni. Azonban nem mindegy, hogy a merevítés műanyagváz vagy kartonpapír!
 • Fontos az is, hogy a táska anyaga vízálló legyen! Ne dőljünk be a reklámoknak, az olyan táska, amire vízálló zsákot kell húzni, nem kisgyerekeknek való! A vízállóság nálunk alapkövetelménye az iskolatáskáknak.
 • Az iskolatáska nagy teherbírású (7-10 kg közötti, középiskolákban 11-12 kg, amit ha egy pánton hordanak, annak az egynek kell elbírnia!), fényvisszaverővel és oldalt italtartóval ellátott, orvosilag tesztelt hátlappal rendelkező, könnyű, vízálló, többrészes, stabilan megálló legyen.
 • Nagyobb gyerekek inkább divatos, jól hangzó márkanevű sporttáskát szeretnének az iskolába. Vigyázat! A nem rendeltetésszerű használat (pl. túlterhelés) esetén a garancia azonnal megszűnik. A legtöbb sporttáskát, oldaltáskát és hátizsákot 1,5-2 kg teherbírásúra tervezik! Ez elég a sportoláshoz használt eszközök számára (pl. tornacipő, melegítő, hajszárító). Ez persze a kiemelt márkanév alatt, az apróbetűs részben olvasható.

Ezeken a tippeken kívül persze szakértő bőrdíszműveseink – több mint 50 000 táskajavítás tapasztalatával – még hatékonyabban tudják kiszűrni, hogy melyik táska van strapabíróan megvarrva, összeállítva, cserélhetőek-e az alkatrészei illetve elég erős-e az anyaga. Sok márka termékeit forgalmaztuk már, tudjuk, melyiket mivel hozzák vissza. Mivel garanciálisan áruljuk termékeinket, nem forgalmazunk rossz minőségű, javíthatatlan táskákat!

A Schneiders – Walker Európa egyik legnagyobb kimondottan iskolatáska gyártó cége. 127 éve alapították (Európa 20 országában kapható) azóta is folyamatosan üzemel. Tudjon meg többet a gyártóról itt: www.schneiders.company

A DIREKT IMPORT miatt több ezer forint a megtakarítás minden nálunk vásárolt iskolatáskán!

A 129 éves osztrák Schneiders iskolatáska gyártó cég kiváló minőségű, nagy teherbírású, óriási választékkal gyártott iskolatáskái a Schneiders – iskolatáskák kicsiknek (elsőtől harmadikig) valamint a Walker – iskolai hátizsákok (harmadiktól felfele). Utánvétellel tetszés szerint bármelyik táskához hozzájuthatnak 1 700 Ft postaköltséggel (előre utalás esetén csak 1 200 Ft), a táska árából óriási kedvezménnyel garantáltan több év garanciával (nem csak a rejtett gyártási hibára) egy-két nap alatt. 

Az iskolatáskákat üzleteinkben is megtalálják: 

 • Arndt Táska Shop Pécs: Forrás üzletház, földszint (Bajcsy-Zs. u. 9.)
 • Arndt Táska Shop Budapest: XI. kerület, Bartók Béla út 101.


Arndt Ernő
 Üzletalapító
 +36 20 945 5044